Tu zini, ka esi vīrietis, un tu zini, ka esi sieviete. Nedzīvojiet tā, it kā to nezinātu! /L. Jankovskis/

4. nedēļas recepte

 
Zemeņu putas ar piparkūkām* ( 4 porcijas, kopā 12 vienības)
1 porcija = 1 Ca + 2 L

180 g vājpiena biezpiena
1 citrons
50 g cukura
250 g saldētu zemeņu
400 g liesa bezpiedevu jugurta
3 olu baltumi
3 tējk. želatīna

1. Želatīnu aukstā ūdenī uzbriedina un siltā ūdens peldē izšķīdina.
2. Biezpienu, jogurtu, zemenes, cukuru rīvētu citrona miziņu un sulu kopā sablendē un iemaisa izšķīdinātu želatīnu.
3. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās un, tiklīdz biezpiena un zemeņu masa gatavojas sastingt, tajā iecilā putotos baltumus, liek ledusskapī un sastindzina.
4. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar saberztām piparkūkām.
 
* Recepte no žurnāla "Ievas virtuves" speciālizlaiduma "Piparkūkas".