4.4. diena

Brokastis 7.00 - 9.00
200 ml ūdens
150 g ogu vai augļu
Pikantās maizes ar sieru*
60 - 80 g maizes
2 tējk. liesa kausētā siera
20 g liesa siera
Tomātu šķēlītes, citronpipari
*Maizes apsmērē ar kausēto sieru, pēc tam uzliek tomātu šķēlītes,
pārkaisa ar sieru un garšvielām. Cep rosterī vai cepeškrāsnī.
pārkaisa ar sieru un garšvielām. Cep rosterī vai cepeškrāsnī.
Pusdienas 12.00 - 13.00
200 ml ūdens
Pelēkie zirņi ar šķiņķa mērci*
8 ēdamk. vārītu pelēko zirņu
1 neliels sīpols, ķiploki
2 tējk. eļļas
200 g karsti kūpināta šķiņķa
100 ml piena
200 ml kefīra vai paniņas
1 marinēts vai mazsālīts gurķis
*Apcep sīpolus, ķiplokus un šķiņķi.
Pienā izšķīdina 1 tējk. miltu un pievieno pannas saturam.
Launags 16.00
200 ml ūdens
100 ml dzeramā jogurta
30 g žāvētu augļu
2 ēdamk. musli
Vakariņas 18.00 - 19.00
200 ml ūdens
Kāļu - burkānu biezeņzupa*
150 g burkānu un 150 g kāļu
2 tējk. eļļas
200 ml dārzeņu buljona
1 ēdamk. tomātu pastas
0,5 sīpola, sāls, šķipsniņa kaltēta timiāna un ķimeņu
1 ēdamk. saldā krējuma
2 šķēles grauzdētas maizes, kas ierīvēta ar ķiplokiem
*Katlā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu un garšvielas.
Pievieno sagrieztus burkānus un kāļus, cep dažas minūtes
un pievieno tomātu pastu un buljonu un sautē,
kamēr burkāni un kāļi mīksti. Sablendē, pievieno saldo krējumu
un pasniedz ar maizi.
Pievieno sagrieztus burkānus un kāļus, cep dažas minūtes
un pievieno tomātu pastu un buljonu un sautē,
kamēr burkāni un kāļi mīksti. Sablendē, pievieno saldo krējumu
un pasniedz ar maizi.




