3.5. diena

Brokastis 7.00 - 9.00
200 ml ūdens
150 g ogu vai augļu
Kuskusa salāti*
50 g kuskusa
1 tomāts, 1 gurķis, mazs sīpols
Dilles, pētersīļi, piparmētra, pipari,
citrona sula
2 tējk. eļļas, 60 ml auksta ūdens
*Tomātu, gurķi sagriež mazos kubiņos, sasmalcina sīpolu un zaļumus.
Visu liek traukā, apkaisa ar sāli un pipariem, citrona sulu,
olīveļļu un ūdeni. Samaisa un liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm,
lai kuskuss uzbriest. Pēc tam vēlreiz apmaisa.
Visu liek traukā, apkaisa ar sāli un pipariem, citrona sulu,
olīveļļu un ūdeni. Samaisa un liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm,
lai kuskuss uzbriest. Pēc tam vēlreiz apmaisa.
Pusdienas 12.00 - 13.00
200 ml ūdens
Laša fileja ar krāsnī ceptiem kartupeļiem*
120 g svaiga laša
100 g kartupeļu
1 daiviņa ķiploka
150 g redīsu, 150 g gurķu
30 g svaigā siera
Citrona sula, pētersīļi
*Folijā ietin zaļus kartupeļus, pārkaisa ar sīki sagrieztiem ķiplokiem,
virsū liek lasi, kas bagātināts ar citrona sulu un garšvielām.
Cep cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes 200 grādos.
Redīsus, gurķus sarīvē un sajauc ar svaigo sieru un
sakapātiem pētersīļiem, ko uzliek uz izceptā laša.
virsū liek lasi, kas bagātināts ar citrona sulu un garšvielām.
Cep cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes 200 grādos.
Redīsus, gurķus sarīvē un sajauc ar svaigo sieru un
sakapātiem pētersīļiem, ko uzliek uz izceptā laša.
Launags 16.00
200 ml ūdens
150 g mellenes
120 g bezpiedevu jogurta
Vakariņas 18.00 - 19.00
200 ml ūdens
Burkānu-mango sautējums ar rīsu nūdelēm*
300 g burkānu
1/2 mango
1 sīpols, ķiploka daiviņa, 1 tējk. rīvēta ingvera
Šķipsniņa ķimeņu, kanēlis, karijs
Citrona sula, 1 tējk. medus, sāls pipari
2 tējk. eļļas
50 g rīsu nūdeles
* Burkānus sagriež palielos gabalos, sīpolu smalki sagriež,
ķiploku sasmalcina. Nomizo mango. Uz pannas apcep
sīpolus, ķiplokus, pievieno burkānus un ingveru un
cep līdz burkāni palikuši mīkstāki, pievieno garšvielas
un pārlej ar citrona sulā izšķīdinātu medu. Pasniedz ar vārītām nūdelēm.
ķiploku sasmalcina. Nomizo mango. Uz pannas apcep
sīpolus, ķiplokus, pievieno burkānus un ingveru un
cep līdz burkāni palikuši mīkstāki, pievieno garšvielas
un pārlej ar citrona sulā izšķīdinātu medu. Pasniedz ar vārītām nūdelēm.




