3.3. diena

Brokastis 7.00 - 9.00
200 ml ūdens
Kūpināta siera salāti ar greipfrūtu*
100 g greipfrūta mīkstuma
150 g tomātu
30 g kūpināta siera
2 tējk. eļļas, citrona sula
Sāls, pipari, 1 ēdamk. svaigu zaļumu
2 šķēles maizes
*Sieru sarīvē uz rupjās rīves, pārējo sagriež kubiņos,
kārto traukā, pārlej ar eļļu, citrona sulu un liek ledusskapī
uz 0,5 stundu.
kārto traukā, pārlej ar eļļu, citrona sulu un liek ledusskapī
uz 0,5 stundu.
Pusdienas 12.00 - 13.00
200 ml ūdens
Vistas sacepums ar burkāniem*
120 g jēlas vistas maltās gaļas
150 g burkānu
1 olas baltums, sāls, pipari, karijs
25 g sausi brūnie rīsi
Mērcei: 150 g tomātu savā sulā, 1 ēdamk. tomātu pastas,
2 tējk. miltu iebiezināšanai.
2 tējk. miltu iebiezināšanai.
*No maltās gaļas, rīvētiem burkāniem, olas baltuma un
garšvielām veido mazas kotletītes un apcep uz panna
bez taukvielām. Pēc tam liek katlā, pievieno mērci un
pasautē, kamēr mīkstas. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.
garšvielām veido mazas kotletītes un apcep uz panna
bez taukvielām. Pēc tam liek katlā, pievieno mērci un
pasautē, kamēr mīkstas. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.
Launags 16.00
200 ml ūdens
150 g svaigas ogas
50 g vājpiena biezpiena
50 g bezpiedevu jogurta
1 tējk. medus un vaniļas cukura
Vakariņas 18.00 - 19.00
200 ml ūdens
Tomātu krēmzupa ar bazilika klimpām*
150 g svaigu tomātu
0,5 sīpola, 0,5 daiviņas ķiploka
1 selerijas kāts, 200 ml tomātu sulas
2 tējk. eļļas
2,5 ēdamk. miltu
40 g svaigā siera
3 g bazilika
30 g baltmaizes
*Sagrieztus tomātus, seleriju kātus, sīpolus un ķiplokus
sautē uzkarsētā eļļā 5 minūtes, tad pielej tomātu sulu,
vāra 10 min., pēc tam samaisa blenderī.
Sajauc miltus ar ūdeni, svaigo sieru un sakapātu baziliku.
Izveido klimpas un liek verdošā sālsūdenī, līdz tās uzpeld.
Gatavās klimpas liek zupā.
Rotā ar baziliku un pasniedz ar grauzdētu baltmaizi.
sautē uzkarsētā eļļā 5 minūtes, tad pielej tomātu sulu,
vāra 10 min., pēc tam samaisa blenderī.
Sajauc miltus ar ūdeni, svaigo sieru un sakapātu baziliku.
Izveido klimpas un liek verdošā sālsūdenī, līdz tās uzpeld.
Gatavās klimpas liek zupā.
Rotā ar baziliku un pasniedz ar grauzdētu baltmaizi.




