2.4. diena

Brokastis 7.00 - 9.00
200 ml ūdens
150 g ogu vai augļu
Sātīgā griķu biezputra*
50 g sausu griķu
1 burkāns, 1 sīpols (kopā 100 g)
2 tējk. eļļas, sāls
50 g rukolas
*Uz pannas eļļā apcep sarīvētu burkānu un sasmalcinātu sīpolu.
Novāra griķus un sajauc kopā ar apceptiem burkāniem un rukolu.
Novāra griķus un sajauc kopā ar apceptiem burkāniem un rukolu.
Pusdienas 12.00 - 13.00
200 ml ūdens
Zivs fileja ar dārzeņiem*
300 g Oscar's fish saldētas butes filejas
300 g svaigu dārzeņu
2 tējk. eļļas
Oregano, karijs, sāls, citronpipari
* Dārzeņus apslaka ar eļļu un garšvielām un
kārto cepamā traukā, pa virsu uzliek butes
fileju, kas ierīvēta ar kariju un citronpipariem.
Cep 20 min. 180 grādu temperatūrā.
Cep 20 min. 180 grādu temperatūrā.
Launags 16.00
200 ml ūdens
150 g ogu vai augļu
Pikantās paniņas ar grauzdiņiem
1 tostermaizes
250 ml paniņu
½ tējk. maltu ķimeņu, mārrutku
Tabasco mērce, citrona sula
Vakariņas 18.00 - 19.00
200 ml ūdens
Sēņu plovs *
250 ml sālītu vai 100 g svaigu sēņu
50 g sīpolu, 50 g burkānu
2 marinēti vai skābēti gurķi
2 tējk. eļļas
1/3 paciņas apvārītu rīsu
1 glāze asās tomātu mērces, sāls, melnie pipari
250 ml paniņu vai vājpiena kefīra
*Sēnes un sīpolus sasmalcina, burkānus sarīvē skaidiņās un apcep eļļā,
pievieno rīsus, tomātu mērci, garšvielas, liek aizvākotā katlā vai pannā un
cepeškrāsnī sautē 15–20 min. 200 grādos. Pasniedz ar marinētiem gurķiem un
pievieno rīsus, tomātu mērci, garšvielas, liek aizvākotā katlā vai pannā un
cepeškrāsnī sautē 15–20 min. 200 grādos. Pasniedz ar marinētiem gurķiem un
glāzi paniņu.




