Smieties ir labāk nekā raudāt. It sevišķi tad, ja nelīdz ne viens, ne otrs. /Ēriks Marija Remarks/

Dārzeņu tvists - burkānu ēdieni

Pikantais sakņu un lēcu sautējums
4 porcijas  
1 porcija 4

Sastāvdaļas:
2 tējk. augu eļļas
1 sasmalcināts sīpols
2 ķiploka daiviņas
600 g nomizotu un gabaliņos sagrieztu kartupeļu
600 g palielos gabalos sagrieztu burkānu
600 g palielos gabalos sagrieztu pastinaku
2 ēd.k. karija pulvera
1 l dārzeņu buljona
100 g sarkano lēcu

Pagatavošana:
Katlā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu un ķiploku, pievieno kartupeļus un dārzeņus, vāra 6-7 minūtes, kamēr dārzeņi kļūst zeltaini.
Iemaisa kariju, pārlej ar buljonu, uzvāra, samazina uguni, pievieno lēcas un zem vāka sautē 15-20 minūtes, kamēr visi dārzeņi mīksti un šķidrums sabiezējis. Pievieno garšvielas.

Burkānu pudiņš
6 porcijas  
1 porcija 4

Sastāvdaļas:
2.5 ēd.k. kartupeļu miltu
50 ml saldā sarkanvīna vai portvīna
450 g rīvētu burkānu
90 g brūnā cukura
8 ēd.k. rīvmaizes
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. kanēļa
1 citrona miziņa un sula
1 sakulta ola
60 g rozīņu
60 g dateļu
80 g 45% margarīna

Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kartupeļu miltus izšķīdina vīnā, tad samaisa ar pārējām sastāvdaļām.
Masu lej cepamajā veidnē un cep apmēram stundu, kamēr pudiņš kļūst kraukšķīgs un zeltains.

Burkānu biezzupa
4 porcijas 
1 porcija 1

Sastāvdaļas:
600 g burkānu
4 tējk. eļļas
800 ml dārzeņu buljona
4 ēd.k. tomātu pastas
2 sīpoli
1 tējk. kaltēta timiāna
1 tējk. maltu ķimeņu

Pagatavošana:
Katlā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu, pieber timiānu un ķimenes. Pievieno sagrieztus burkānus, cep dažas minūtes, pievieno tomātu pastu, buljonu, uzvāra un vāra uz nelielas uguns, kamēr burkāni mīksti. Sablenderē. Pasniedz karstu vai aukstu.