Nekad es vairs ugunī nelēkšu - zvēr visi apdegušie. Un tikko sāpes ir projām, tu celies un aizej meklēt - kur atkal ir kāda uguns. /O. Vācietis/

Ābolu granitē - 0,75

6 porcijas
1 porcija

Sastāvdaļas:
5 ēd.k. saldinātāja
1/2 citrona miziņa
600 g skābu ābolu
1 citrona sula

Pagatavošana:
Ūdenī ieber saldinātāju, ieliek citrona miziņu, uzkarsē. Noņem no uguns, atdzesē. Izņem citrona mizu.
Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež, liek katlā ar minimālu ūdens daudzumu un sutina, kamēr āboli mīksti. Atdzesē. Sablenderē kopār ar sīrupu, pievieno citrona sulu. Liek saldētavā uz 3- 4 stundā, ik pēc stundas izņemot un samaisot, lai neveidotos pārāk lieli ledus kristāli.