Vajadzīgs gribasspēks, lai sekotu reiz atrastai zvaigznei arī tādos brīžos, kad tā nav redzama. /R. Tagore/

Ķiršu sorbets - 4


4 porcijas
1 porcija

Sastāvdaļas
90 g cukura
200 ml ūdens
500 g ķiršu bez kauliņiem
1 citrona sula
veseli ķirši rotāšanai

Pagatavošana:
Ķiršus liek katlā, pielej ūdeni, samaisa ar cukuru un uz nelielas uguns nepārtraukti maisot vāra 15 minūtes, kamēr cukurs izkūst. Nedaudz atdzesē, pievieno citronu sulu.
Lej virtuves kombainā, sakuļ, pēc tam izberž caur sietu.
Masu liek lēzenā traukā un saldē saldētavā 2 stundas. Tad liek virtuves kombainā, sakuļ. Liek atpakaļ saldētavā līdz pilnīgai sasalšanai. 
Tieši pirms pasniegšanas liek saldā traukos, rotā ar veselām ķiršu ogām.