Vakariņas (3 vienības)
1. dienaKlasiskie krabju salāti |
Sastāvdaļas: 70 g vārītu rīsu 6 krabju nūjiņas 1 neliels gurķis, 1/2 paprikas (kopā 150 g) 4 tējk. 20% majonēzes Pagatavošana: Krabju nūjiņas un dārzeņus sagriež nelielos kubiņos, sajauc ar rīsiem, pievieno majonēzi. |
2. diena |
Sastāvdaļas: ½ nelielas bietes 1 neliels burkāns neliels marinēts gurķis 1 neliels kartupelis 100 g k/k šķiņķa 2 tējk. 45% majonēzes Pagatavošana: Kartupeli, bieti un burkānu novāra, sagriež kubiņos. Samaisa ar strēmelītēs sagrieztu šķiņķi un majonēzi. Garšvielas pievieno pēc garšas. |
3. dienaPuķukāpostu biezzupa |
Sastāvdaļas: 1 tējk. eļļas 150 g puķukāpostu (svaigu vai saldētu) 1 neliels kartupelis 1 mazs sīpols 50 g liesa kausēta siera (līdz 10%) ¼ tējk. kurkumas 200 ml ūdens, šķipsniņa dārzeņu buljona pulvera Sāls, pipari Pagatavošana: Puķukāpostus novāra līdz pusgatavībai. Katlā 1 tējk. eļļas apcep sīpolu, pievieno puķukāpostus ar visu šķidrumu, kubiņos sagrieztu kartupeli. Vāra, kamēr kartupeļi ir mīksti. Noņem no uguns, sablenderē viendabīgā masā, ja tā šķiet par biezu, pielej nedaudz ūdens. Iemaisa kausēto sieru, pievieno kurkumu, sāli, piparus u.c. garšvielas pēc vēlmēm, liek atpakaļ uz uguns un vēlreiz uzkarsē. |
4. dienaKlasiskais sautējums |
Sastāvdaļas: 1 neliels kartupelis 150 g dārzeņu (sīpols, kāposts, burkāns, brokolis utt.) 60 g cūkgaļas karbonādes 1 tējk. eļļas Pagatavošana: Gaļu sagriež kubiņos, apcep uz pannas eļļā. Pārliek katlā, pielej mazliet ūdens, liek klāt sagrieztus dārzeņus un kartupeli. Sutina, kamēr dārzeņi gatavi. |
5. dienaGriķu plācenīši"Asiņainā mērija" |
Griķu plācenīši Asiņainā mērija (bezalkoholiskā versija) |
6. dienaMānīgās kotletes |
Sastāvdaļas: 1 ola 25 g kaltētu lēcu ½ sīpola Mērcei: 3 marinēti gurķi (150 g) 1 ķiploka daiviņa 2 tējk. 45% majonēzes Pagatavošana: Lēcas iemērc aukstā ūdenī un atstāj uz pāris stundām (kamēr apjoms dubultojas). Tad nolej lieko ūdeni un sablenderē kopā ar olu un sīpolu gandrīz viendabīgā masā. Cep uz cepamās folijas vai teflona bez taukvielām 3 nelielus plācenīšus. 1 gurķi sarīvē, pārējos sagriež plānās pusšķēlītēs. Piespiež klāt ķiploka daiviņu, samaisa visu kopā ar majonēzi. |
7. dienaMakaroni ar tunci |
Sastāvdaļas: 70 g vārītu makaronu 80 g tunča savā sulā 1 neliels gurķis, ½ paprikas (150 g) 2 tējk. majonēzes Pagatavošana: Tunci sajauc ar gabaliņos sagrieztu gurķi un papriku, pievieno majonēzi. Pasniedz kopā ar vārītiem makaroniem. |