Domāt ir grūti, pat mokoši. Ļaudis palaikam vairās no domāšanas un ar prieku pieņem jau gatavus uzskatus. /Anšlavs Eglītis/

Vakariņas (3 vienības)

1. diena

Klasiskie krabju salāti 
 

Sastāvdaļas:
70 g vārītu rīsu
6 krabju nūjiņas
1 neliels gurķis, 1/2 paprikas (kopā 150 g)
4 tējk. 20% majonēzes
Pagatavošana:
Krabju nūjiņas un dārzeņus sagriež nelielos kubiņos, sajauc ar rīsiem, pievieno majonēzi.

 2. diena 
Salāti “Sarkanais kārdinājums”

Sastāvdaļas:
½ nelielas bietes
1 neliels burkāns
neliels marinēts gurķis
1 neliels kartupelis
100 g k/k šķiņķa
2 tējk. 45% majonēzes
Pagatavošana:
Kartupeli, bieti un burkānu novāra, sagriež kubiņos. Samaisa ar strēmelītēs sagrieztu šķiņķi un majonēzi. Garšvielas pievieno pēc garšas.

3. diena

Puķukāpostu biezzupa

Sastāvdaļas:
1 tējk. eļļas
150 g puķukāpostu (svaigu vai saldētu)
1 neliels kartupelis
1 mazs sīpols
50 g liesa kausēta siera (līdz 10%)
¼ tējk. kurkumas
200 ml ūdens, šķipsniņa dārzeņu buljona pulvera
Sāls, pipari
Pagatavošana:
Puķukāpostus novāra līdz pusgatavībai. Katlā 1 tējk. eļļas apcep sīpolu, pievieno puķukāpostus ar visu šķidrumu, kubiņos sagrieztu kartupeli. Vāra, kamēr kartupeļi ir mīksti. Noņem no uguns, sablenderē viendabīgā masā, ja tā šķiet par biezu, pielej nedaudz ūdens. Iemaisa kausēto sieru, pievieno kurkumu, sāli, piparus u.c. garšvielas pēc vēlmēm, liek atpakaļ uz uguns un vēlreiz uzkarsē.

4. diena

Klasiskais sautējums

 Sastāvdaļas:
1 neliels kartupelis
150 g dārzeņu (sīpols, kāposts, burkāns, brokolis utt.)
60 g cūkgaļas karbonādes
1 tējk. eļļas
Pagatavošana:
Gaļu sagriež kubiņos, apcep uz pannas eļļā. Pārliek katlā, pielej mazliet ūdens, liek klāt sagrieztus dārzeņus un kartupeli. Sutina, kamēr dārzeņi gatavi.

5. diena

Griķu plācenīši

"Asiņainā mērija"
(bezalkoholiskā versija)

Griķu plācenīši
Sastāvdaļas:
70 g vārītu griķu
1 ola
1 tējk. eļļas
Pagatavošana:
Griķus samaisa ar olu, pievieno sāli un piparus pēc garšas, ar karoti liek uz pannas un cep 4 pankūciņas.

Asiņainā mērija (bezalkoholiskā versija)
Sastāvdaļas:

200 ml tomātu sulas
2 ēd.k. citronu sulas
Šķipsniņa persilādes (garšvielu maisījums)
Sāls, pipari (pēc garšas)
Nedaudz Tabasco mērces
Nedaudz Worchestire mērces
Rotāšanai: selerijas kāts, pipargurķītis, marinēts šampinjons, melnā olīve.

6. diena

Mānīgās kotletes

 Sastāvdaļas:
1 ola
25 g kaltētu lēcu
½ sīpola
Mērcei:
3 marinēti gurķi (150 g)
1 ķiploka daiviņa
2 tējk. 45% majonēzes
Pagatavošana:
Lēcas iemērc aukstā ūdenī un atstāj uz pāris stundām (kamēr apjoms dubultojas). Tad nolej lieko ūdeni un sablenderē kopā ar olu un sīpolu gandrīz viendabīgā masā. Cep uz cepamās folijas vai teflona bez taukvielām 3 nelielus plācenīšus.
1 gurķi sarīvē, pārējos sagriež plānās pusšķēlītēs. Piespiež klāt ķiploka daiviņu, samaisa visu kopā ar majonēzi.

7. diena

Makaroni ar tunci

 Sastāvdaļas:
70 g vārītu makaronu
80 g tunča savā sulā
1 neliels gurķis, ½ paprikas (150 g)
2 tējk. majonēzes
Pagatavošana:
Tunci sajauc ar gabaliņos sagrieztu gurķi un papriku, pievieno majonēzi. Pasniedz kopā ar vārītiem makaroniem.