Ja tu zini, ka tevi aiz šīm durvīm gaida laime, - pieklauvē! Tevi nedzird? Sit stiprāks! Šauj kaut ar lielgabalu...Ja vien tu tiešām zini, ka tevi tur , aiz durvīm, gaida laime. /Adamo/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 84/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 05.06.2011 01:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/06/2011 01:12:22 - Rakstīja :
Tela gala ar aboliem un kaneli
Aromatiska maltite,nedaudz pikanti uguniga. Garsvielas lieliski sapas viena ar otru un labi saspelejas ar visam sastavdalam. Edienu var pagatavot ari no vitas filejas. Dazreiz gatavoju kopa gan liellopa,gan vistas fileju.
Sastavdalas: ( 1 ObV+1 AV+0,25 DV=2,25 V)
- 75 g liellopa fileja
- 1 salds abols (izmantoju ananasa abolu),
- 1 sipols,
- pipari,
- karijs,
-konjaks 100 ml
Pagatavosana:
1. Uzkarsee kraasni liidz 220 graadiem, uzstaadot cepeskraasni rezimaa, lai cepj no abaam puseem (gan no augsas, gan apaksas).
2.Mizo abolu, griez skelees (apt. 1,5-2 cm biezas).
3.Nomizo siipolu un griez gareniskaas, plaanaas skelees( jo gala izcepsies loti aatri).
4.Nem veidni cepsanai, saliek tajaa filejas gabalus, paarkaisa ar pipariem
5. Naakosajaa slaanii liek aabolus, tad siipolus un apkaisa ar kaneeli.
6. Beigaas pievieno  brendiju. Peec veleesanaas var pievienot arii saali.
Cep 220 grados 20-25 minuutes un pasniedz karstu.


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 05.06.2011 19:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/06/2011 19:56:54 - Rakstīja :
Vēl viens fantastiks ēdiens! Bet kas tur īsti liekas klāt - karijs vai kanēlis?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 07.06.2011 00:31 | Atbildēt, citējot šo komentāru
07/06/2011 00:31:48 - champagne Rakstīja :
Vēl viens fantastiks ēdiens! Bet kas tur īsti liekas klāt - karijs vai kanēlis?

Ups,drukas kluda,vajadzigs kanelis nevis karijs!

Un konjaku var aizvietot ar brendiju. Man sis skiet baigi labs,ik pa laikam gatavoju.


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 01:09 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 01:09:05 - denia Rakstīja :
Ups,drukas kluda,vajadzigs kanelis nevis karijs! Un konjaku var aizvietot ar brendiju. Man sis skiet baigi labs,ik pa laikam gatavoju.
Rītdien man šis paredzēts pusdienās. Skāde, ka nav brendija, likšu rumu, vēl pie tam balto... redzēs, kas man tur sanāks. Kādas piedevas Tu klāt pasniedzi? Nenāk nekas man prātā, ar ko šo varētu baudīt. Varbūt ar couscous?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 02:16 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 02:16:38 - champagne Rakstīja :
Rītdien man šis paredzēts pusdienās. Skāde, ka nav brendija, likšu rumu, vēl pie tam balto... redzēs, kas man tur sanāks. Kādas piedevas Tu klāt pasniedzi? Nenāk nekas man prātā, ar ko šo varētu baudī ...

Pec tam padalies,ka garsoja ar rumu. Parasti so notiesaju vienu pasu.Ja grib kaut ko vel klat,tad sanak karaliska edienreize no  2 edieniem.


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 16:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 16:11:07 - denia Rakstīja :
Pec tam padalies,ka garsoja ar rumu. Parasti so notiesaju vienu pasu.Ja grib kaut ko vel klat,tad sanak karaliska edienreize no  2 edieniem.
Tā... mans verdikts Ļoti, ļoti, ļoti garšīgi!!! No cepeškrāsns nāca arā tāāāds aromāts... mmmmm... ļoti atgādināja to smaržu, kad jēru gatavoju ar austrumu garšvielām un žāvētiem augļiem.
Nākamreiz pielikšu vai nu safrānu vai arī kariju. Zini, kāpēc? Krāsai... Tad šis ēdiens izskatīsies vēl apetītelīgāks. Un noteikti mēģināšu ar konjaku vai brendiju, jo baltais rums arī nedod nekādu nokrāsu. Bet garša bija Ak, šīs saldskābsāļās receptes Mēģināšu arī ar vistu, tagad vēl kaut kā nevelk, pārāk ilgi esmu tikai no putnu gaļas pārtikusi Paldies, Denia!

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 18:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 18:21:11 - Rakstīja :
Aizmirsu pateikt, ka klāt ēdu couscous - siltu, ar pāris piparmētru lapām un citrona suliņu!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 19:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 19:07:05 - champagne Rakstīja :
Tā... mans verdikts Ļoti, ļoti, ļoti garšīgi!!! No cepeškrāsns nāca arā tāāāds aromāts... mmmmm... ļoti atgādināja to smaržu, kad jēru gatavoju ar austrumu garšvielām un žāvētiem augļiem. Nākamreiz p ...

Nu redz ku feini,ka garsoja! Tu tik labi aprakstiji so aromatu,ka ari es to sasmarzoju.No konjaka nav TADS aromats,bet garsa jau tapat fantastiska.

Sis ir viens no edieniem,kas garso daudzreiz labak neka izskatas. Iespejams,ka garsvielas-krasotajas nomaskes so trukumu :)


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 19:14 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 19:14:28 - champagne Rakstīja :
Aizmirsu pateikt, ka klāt ēdu couscous - siltu, ar pāris piparmētru lapām un citrona suliņu!
Izskatas,ka esi cous cous specialiste No savienojums jera gala+zaveti augli drosi vien,ka meli var norit :) Butu forsi,ja paraditos ari  sada receptite Tava fotogalerija

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 22:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 22:36:23 - denia Rakstīja :
Izskatas,ka esi cous cous specialiste No savienojums jera gala+zaveti augli drosi vien,ka meli var norit :) Butu forsi,ja paraditos ari  sada receptite Tava fotogalerija
Nu kāda es speciāliste... eksperimentēju tikai Jēra gaļa ar žāvētiem augļiem vienkārši ir kaut kas debešķīgs, noteikti uztaisīšu, safočēšu un ielikšu galerijā. Tikai nesolu dikti ātri, uz jūliju varētu būt, ja karstums nenomocīs! Vēl man ir ideāla jēra cepeša recepte, kuru gandrīz visos svētkos galdā lieku

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 11.06.2011 00:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2011 00:10:38 - champagne Rakstīja :
Nu kāda es speciāliste... eksperimentēju tikai Jēra gaļa ar žāvētiem augļiem vienkārši ir kaut kas debešķīgs, noteikti uztaisīšu, safočēšu un ielikšu galerijā. Tikai nesolu dikti ātri, uz jūliju varēt ...
Gaidu juliju un jera cepesa recepti!