Īsts prieks nerodas ne no bagātības uzburtās bezrūpības, ne no cilvēku uzslavām, bet gan no tā, ka varam būt dzīvē noderīgi. /V.T.Grenfelds/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 79/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 29.05.2011 01:47 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/05/2011 01:47:33 - Rakstīja :
Spageti ar baklazanu un shitaki senem
Gribu padalities ar vel vienu makaronu recepti. Pec butibas ari saja recepte ir jaizmanto sviests,pie tam bagatigi. Jo pastav uzskats,ka tiesi sviesta cepti baklazani pieskir tiem senaino garsu. Pielauju,ka ari ar bagatigu devu sviesta garso gana labi,tacu soreiz nolemu pataupit pat to 1 NV,tadel sviestu neizmantoju vispar.

Nepieciesams: (kopa 4,5 vienibas,no kuram 2 Oh.V., 1,5 D.V, 0,5 T.V.,0,5 Ob.V)
- 50 g spageti (ka parasti,izmantoju pilngraudu),
-1 neliels sipols,
-2 kiploka daivas,
-1 baklazans,
-150 g sitaki senes,
-sals,pipari pec garsas
-0,5 g olivellas,
- rivets parmezans
Pagatavosana:
Baklazanu daleji nomizo,sagriez nelielos kubinos un liek salsudeni,lai izvelk rugtumu.Panna ella apcepj sagrieztu sipolu un kiploku.Pievieno sitaki un visu vel mazliet pacepj. Pielej verdosu udeni (ja velas,var izmantot buljona kubicinu) tik daudz,lai tas smuki apnem senes un darzenus.Ta visu saute uz nelielas liesamas. Kad aptuveni puse udens iztvaikojis,liek klat baklazana kubinus un saute tik ilgi,lidz baklazans gatavs.Sali,piparus parasti pievienoju uz pasam beigam.Pec tam visu sajauc ar salsudeni novaritiem un izkastiem makaroniem. Pirms pasniegsanas parkaisa ar parmezanu.