LIELĀ DIENA - JAUNA PIEDZIMŠANA!
Mūsu senči ir zinājuši lielu noslēpumu – ne cilvēka dvēseles, nedz visas sabiedrības problēmas nevar atrisināt atgriežoties pie „vecajiem labajiem laikiem” vai dzīvojot iedomātā „gaišajā nākotnē”.
JAUNA PIEDZIMŠANA, NEVIS VECĀ ATDZIMŠANA! Katra dvēselē un sabiedrībā – lai turpinātu mūsu eksistenci, jānotiek „nebeidzamam dzimšanas” procesam.
Kā tas saistīts ar lieko svaru? Kas būtu jādara, lai dzimtu jauni ieradumi?
Olu simbolika ir plaši izplatīta latviešu Lieldienu tradīcijās. Bet, kas tad olās ir vērtīgs?

Piedāvājam Lieldienām izmēģināt Ananāsu - biezpiena pashu.

4 personām - 10 vienības (1 personai 2,5 Vienības...0,5 A...1O...1L )
240 g mājas siers 10%
300 g konservēti ananāsi
2 ēdamkarotes citrona sulas
3 olu baltumi
12 g želatīna
2 pilieni vaniļas esences
2 ēdamk. cukura
1. Sajauc kopā mājas sieru, citrona sulu, vaniļas esenci, saldinātāju un ananāsu gabaliņus. Uzbriedina želantīnu, izšķīdina to ūdens peldē un pievieno uzkarsētajai ananāsu sulai. Sulai ļauj atdzist.
2. Sakuļ olu baltumus stingrās putās un lēnām sajauc ar ananāsu sulu. Pēc tam šo masu pievieno mājas sieram.
3. Pilda formās un liek atdzesēt ledusskapī.
4. Pasniedzot galdā, dekorā ar augļiem.
Lai labi garšo!

