Izglītība – tas ir tas, kas paliek pēc tam, kad aizmirsti visu, ko tev skolā mācīja. /Alberts Einšteins/

Kartupeļu - puravu - lēcu zupa - 3

4 porcijas

1 porcija   

Sastāvdaļas:
1 l dārzeņu buljona
4 vidēja lieluma kartupeļi
1 puravs
150 g lēcu
2 ēd.k. tomātu mērces
garšaugi (pētersīļi, salvija)

Pagatavošana:
Pagatavo dārzeņu buljonu. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos, puravu sagriež ripiņās. Lēcas nosakalo.
Buljonā ber visas sastāvdaļas un vāra, kamēr tās kļūst mīkstas (apmēram 20 minūtes).
Zupai pievieno tomātu mērci un salviju, Dekorēšanai izmanto pētersīļu zaļumus.