Brīnumi ir dabiska parādība; ja tie nenotiek, tad kaut kas neiet, kā vajag. /Helēna Šūmane/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Mellenes


mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 14.07.2009 21:14 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/07/2009 21:14:30 - Rakstīja :
Vai kādai ir kādas burvīgas receptes ar mellenēm?? ES tik bez un ar pienu ēdu.

Viesis
Publicēts: 15.07.2009 23:52 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/07/2009 23:52:04 - mumins1980 Rakstīja :
Vai kādai ir kādas burvīgas receptes ar mellenēm?? ES tik bez un ar pienu ēdu.
Tas jau ir tas labākais un veselīgākais...bet rīt vē lko uzrakstīšu

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 16.07.2009 08:49 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2009 08:49:29 - Rakstīja :
Labi jau labi - var ēst ne tikai ar pienu. Šorīt ēdu auzu pārslu putru, pa virsu uzliku tikpat daudz, cik putra, šķēlītēs sagrieztas zemenes un mellenes, sajauktas ar 1 tk cukura. ŅAMMM!!!

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 16.07.2009 20:31 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2009 20:31:33 - Rakstīja :
Tas iepriekšējais viesis biju es,kas savas smadzeņu trīces sakarānebija spējīgs pat piereģistrēties-pašlaik ir mājās mellenes-rīt kaut kā lobīšu iekšā un pastāstīt arī provēšu

zeze (on-line)
Publicēts: 12.08.2009 13:55 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/08/2009 13:55:48 - Rakstīja :

Atcerējos par burvīgu SV laiku melleņu -siera kūku:

200 g mellenes

250g Philadelfijas 5% siera

2tējk vaniļas cukura

250 g biezpiena

165 g pūdercukura

2 olas

1/3 tases manā

1/4 tases milti

1/2 tējk cepamā pulvera

1/4 tases paniņu.

Sakuļ sieru, biezpienu, vaniļu, cukuru.Pievino olu, labi samaisa.Tad iemaisa mannā, miltus, cepamo pulveri, paniņas.ielej maisiijumu formā pārkaisa ar mellenām. cep 160C apmēram 45 min.

Burvīga kūka, iesaku!!!


mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 13.08.2009 08:42 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/08/2009 08:42:30 - Rakstīja :
Milzīgs paldies, Zeze!!! Tas tiešām izklausās būs man gardumiņš kādam pasākumam,ko paņemt līdzi!!!

zeze (on-line)
Publicēts: 13.08.2009 17:49 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/08/2009 17:49:30 - Rakstīja :
šodien vārīju sen aizmirsto melleņu klimpu zupu, katliņš bija par mazu...

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 13.08.2009 21:01 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/08/2009 21:01:36 - zeze Rakstīja :
šodien vārīju sen aizmirsto melleņu klimpu zupu, katliņš bija par mazu...
Lūdzu, recepti, es nekad dzīvē neesmu tādu ēdusi, zinu, ka ir tāds gardums...

zeze (on-line)
Publicēts: 14.08.2009 12:49 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2009 12:49:56 - Rakstīja :
Atvainojos par receptes izpalikšanu, te nu būs: Katliņā ielej apmēram 2 litri ūdens + ~ 2 glāzes  mellenes + cukurs pēc garšas.Visu uzvāra un uz lēnas liesmas pavāra ap 5 - 10 minūtēm, līdz mellenes nedaudz izšķīdušas. Pa to laiku gatavoju klimpu mīklu (tieši tādu pašu kā piena zupai ar klimpām), ņemu 2 olas viegli sakuļu +sāls+tučtuč cukurs+piens+milti, lai sanāk vidēji bieza mīkla. Tad ar tējkarotīti ņmeu mazas mīklas klimpiņas un laižu tās melleņu kompotā.Kad klimpas uzceļas virspusē, pavāru vēl 3-4 minūtes. Var pievienot arī vanilīnu, kanēli un citrona miziņu, bet es dodu priekšroku šim vienkāršajam variantam.


Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās