Alkatība un laime nekad nav sastapušās; tāpēc nav brīnums, ka tās nepazīst viena otru. /B. Franklins/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Pavasara ķēķa mirkļi


Agatii
					Poste: 294
Agatii (on-line)
Publicēts: 21.03.2012 10:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/03/2012 10:12:03 - Rakstīja :
Parasti uz pavasara pusi, kad parādās Mūsmāju gurķīši, lociņi uz palodzes un diedzētie asniņi, manā ēdienkartē parādās izmaiņas.
Nu jau otro sezonu man topā ir champagne gatavotie cous-cous salāti. Ļoti ērti sagatavojami un lietojami darba pusdienās. Variēju, protams, ar sastāvdaļām, bet tie man atkal ir topā!!!
http://figurasdraugi.lv/online/gallery/pic.asp?wa_id=737&gs=20&wa_site_id=6

Varbūt varat padalīties ar gardām un ātrām pavasarīgām receptītēm? Kas jūsu ēdienkartē vairāk dominē tieši pavasarī? Man biezpiens, olas un visa veida zaļbarība. Laikam Lieldienu iespaidā... Gaļu nu galīgi maz lietoju..neprasās.
Kā jums?

IvetaS
					Poste: 25
IvetaS (on-line)
Publicēts: 21.03.2012 10:14 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/03/2012 10:14:49 - Rakstīja :
Man tagad topā ir salāti no: ķīnas kāposts,gurķis, tomāts, redīsi, krabju nūjiņa 2 gab., siers 30 gr.kubiciņos, mazliet sēkliņu maisījuma, apjaucu ar olīveļļu vai ķirbju eļļu. Daaaaaadz sanāk, bet punktu ziņā maz. Ēdu ar sēklu maizi.

legi
					Poste: 593
legi (on-line)
Publicēts: 21.03.2012 11:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/03/2012 11:36:25 - Rakstīja :
Es šorīt sarīvēju kāpostu, piegriezu gurķi, lociņus un man bmājās bija kaltētie tomāti, pieliku arī tos, sajaucu ar pavisam nedaudz bezpiedevu jogurta. Vēl man līdzi ir siermaizes ar 10% sieru, nebija laika neko citu gatavot. Toties vakar izcepu kaut ko līdzīgu biezpiena sacepumam no Mellenes biezpiena bulciņu mīklas, tas man arī ir līdzi.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 21.03.2012 21:59 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/03/2012 21:59:59 - Rakstīja :
Uz smalkās rīves sarīvēta selerijas sakne+ābols+burkāns+redīsu dīgsti+lazdu rieksti

auša
					Poste: 407
auša (on-line)
Publicēts: 22.03.2012 11:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/03/2012 11:56:43 - champagne Rakstīja :
Uz smalkās rīves sarīvēta selerijas sakne+ābols+burkāns+redīsu dīgsti+lazdu rieksti
Hei, Champange! Prieks atkal redzēt! Un, protams, arī jaunu recepti izlasīt!

sandraniks
					Poste: 101
sandraniks (on-line)
Publicēts: 22.03.2012 20:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/03/2012 20:43:41 - IvetaS Rakstīja :
Man tagad topā ir salāti no: ķīnas kāposts,gurķis, tomāts, redīsi, krabju nūjiņa 2 gab., siers 30 gr.kubiciņos, mazliet sēkliņu maisījuma, apjaucu ar olīveļļu vai ķirbju eļļu. Daaaaaadz sanāk, bet pun ...
Man arī ir topā līdzīgi salāti ķīnas kāposts + marinēts gurķis(pašas konservētie)+ svaigs gurķis,+sarīvēts burkāns,+tomāts+ eļļa+citronu sula,+drusku sāls, cukuriņš, klāt piekožu rupjmaizes šķēli ar liesu gaļiņu vai sieru, vai kausēto sieru kur pa virsu uzbērts sēklu mikslis(Zelta Rieksts-Rimi var nopirkt)

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 26.03.2012 11:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
26/03/2012 11:12:47 - Agatii Rakstīja :
Kas jūsu ēdienkartē vairāk dominē tieši pavasarī? Man biezpiens, olas un visa veida zaļbarība. Laikam Lieldienu iespaidā...
Man uz doto brīdi arī gribas visu laiku ēst kādus zaļos salātus, taču visās pamatēdienreizēs tos neizvēlos, vienā no ēdienreizēm iekļauju vēl tāpat vecās labās saknes ( bietes, burkāni, selerija). Man pašlaik ļoti garšo šādi salāti:

ķīnas kāposts
svaigs gurķis
sarkanie redīsi ( garšīgi ir tie, kurus pērkot, klāt tiem vēl ir lapas)
pāris svaigie šampinjoni
bezpiedevu jogurts
un, ja vienības atļauj - liesā majonēze
maltie pipari,sāls
Dārzeņus plāni ( šķēlītēs) sagriež, visu sajauc, un salāti ir gatavi ēšanai

Olas ir arī manā ēdienkartē, jo īpaši garšo uz brokastu maizītes, tikai jocīgi, ja tagad tās ēdīšu, tad Lieldienās tās nemaz negribēsies, bet varbūt tas ir labi



Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās