Pieredzi var salīdzināt arī ar modi; rīcība, kas bijusi veiksmīga šodien, rīt būs nepiemērota un nelietderīga. /Ogs Mandino/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Siera un mīksti vārītu olu salāti ar grauzdiņiem


Gabora
					Poste: 571
Gabora (on-line)
Publicēts: 19.02.2009 23:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
19/02/2009 23:21:01 - Rakstīja :

Mīksti vārītā ola, karstie ķiploku grauzdiņi un vēsās, svaigās salātu lapas veido neaizmirstamu kombināciju.

2 personām

SASTĀVDAĻAS

30g baltmaize - 1 Lab. v

2 tk eļļa - 1 T v.

2 olas - 2 Olbv. v.

200g dažādu salātu lapu -0,5 D v.

2 saspiestas ķiploku daiviņas

7,5ml/1,5tk baltvīna etiķa

25g liesa skaidiņās sarīvēta siera - 0,5 Ca v.

svaigi malti melnie pipari

GATAVOŠANA

1. Maizei nogriež garozu. Sagriež kubiņos un apbrūnina cepeškrāsnī.

2. pa to laiku katlā līdz vārīšanās temperatūrai uzkarsē ūdeni. ūdenī vienu pēc otra uzmanīgi ielaiž olas bez čaumalas. Vāra 4 min. uz lēnas uguns, neizvārot cietas.

3. salātu lapas sadala pa 2 šķīvjiem. Liek virsū grauzdiņus.

4. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno ķiploku un baltvīna etiķi un 1 min. karsē uz straujas uguns. Pārlej silto mērci katrai salātu porcijai.

5. vārīto olu liek uz gatavajiem salātiem. Pārkaisa ar siera skaidiņām un nelielu daudzumu svaigi maltu melno piparu.

 

PADOMS.

vārot olu, ieteicams pieliet ūdenim nedaudz etiķa, kas saturēs kopā baltumu. pirms olas ievietošanas katlā ūdeni apmaisa ar karoti.



Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās