Cilvēka vērtību nosaka tas, ko viņš devis citiem. /E. Krotkijs/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

FD un diabēts


azic
					Poste: 164
azic (on-line)
Publicēts: 01.03.2010 10:47 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2010 10:47:47 - Rakstīja :
Tētis jau 4 gadus dzer zāles cukura līmeņa uzturēšanai. Pats nenormāli liels un smags (145 kg, 172 cm augums, nekustīgs dzīvesveids, TV, slinks un vēl sēdošs darbs (taksometra šoferis)). Centāmies jau n-tos gadus pierunāt kaut ko darīt lietas labā. Uz ieteikumu par svara vērotājiem, atbilde vienmēr bija: es jau katru rītu sevi vēroju. spogulī! Tad nu norīkojumu ģimenes ārste deva uz pārbaudēm, neaizgaja. Kad iebrauca speciāliste attiecīgā ciemā, apmeklēja to pirms 2 nedēļām. Tad nu šavki vispār palicis, zāles noņēma, uzlika uz špricēm. Nieres jau sačakarētas dēl zālēm. Pēc nedēlas atkal gāja pie speciaistes, jo deva par mazu, slikti jutās. Tagad palielināja. Nu un protams, a speciāliste vienā laidā atkārtoja, ka jāietur diēta. ka nevar št me kartupeļus, ne maizi utt. Man doma bija pamēģināt palīdzēt viņa ēdienkarti sastādīt pēc FD principiem. apskaidrot un apgaismot. Bet tagad domāju, ja viņš nedrīkst ēst vispār neko - ne rupjmaizi, ne kartupeļus utt. tad FD viņam neder? Kā tur ir? ir kādam pieredze ar FD un cukura diabētu? (tētim kārto papīrus, lai virzītu uz grupu)

kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 01.03.2010 13:45 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2010 13:45:30 - Rakstīja :

Nevarēšu tev sniegt padomu kā fd sapas ar diabētu(lai gan, ja nemaldos,gitienei bija diabēts).bet varbūt tev noder cits padoms.tavam tētim vispirms pašam ir jāsaprot,ka resnums viņu padara slimu un tapec jātievē.pašam jānonāk pie šāda slēdziena,tikai tad viņš ievēros diētas,jebkuru,lai tik kļūtu vesels.šādi mans vīrs nonaca lidz secinajumam un atzina,ka ir resns un tapec paliek aizvien slimāks un izeja- jātievē.pirms tam ari viņš teica-vēroju sevi spogulī.laikam jau ari es kā piemērs viņam biju-redzeja,ka tievs ari var kalnus gāzt.

maziņš dzīves piemērs.pieteicās mums bebis.protams,tagad visāda literatūra,vīri stāv klāt dzemdības uttl.klusībā es ar vēlējos,lai viņš ir klāt,tikai zinot vīru,viņam neko nedrīkst uzpiest.es tik pajautāju-tu būsi.viņš-vēl jādomā...(jo pirmaja reize dakteri ... ).viņam ļoti patīk lasīt,da jebko.tad nu visadas vietās nejauši atstāju rakstus,kur vīrieši dalās savās pārdomās par klātbūšanu dzemdībās-gan pozitīvās atsauksmes,gan negatīvās.neko viņam neprasīju pēc rakstu izlasīšanas,tik pedeja mēnesī viņš pateica,ka būs klāt.


teriine
					Poste: 1202
teriine (moderators)
Publicēts: 01.03.2010 14:02 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2010 14:02:54 - azic Rakstīja :
Tētis jau 4 gadus dzer zāles cukura līmeņa uzturēšanai. Pats nenormāli liels un smags (145 kg, 172 cm augums, nekustīgs dzīvesveids, TV, slinks un vēl sēdošs darbs (taksometra šoferis)). Centāmies jau ...

FD jebkurā gadījumā ir veselīgs uzturs. Protams, diabēta (arī dažādu citu slimību) gadījumā ēdienkarte tiek ierobežota, bet vienmēr ir iespējams 'to pielāgot veselīgam uzturam. Ja Gitiene parādīsies šeit, viņa, iespējams, varēs padalīties ar personīgo pieredzi šajā jautājumā - kā diabēts ir savienojams ar tievēšanu.

Ko es tīri no tehniskā viedokļa varu ieteikt - ir zināmi produkti, ko NEDRĪKST, vai ne (vai kartupeļus arī nedrīkst diabēta dēļ?)? Tādā gadījumā ņemam uztura piramīdu/porciju reģistru, izsvītrojam šos produktus un skatāmies, kas paliek pāri. Būs pietiekoši daudz produktu, no kuriem varēs sastādīt pilnvērtīgu ēdienkarti.



Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās